En fantastisk opplevelse
I mai 1983 hadde jeg en fantastisk opplevelse. På den tida plagdes jeg med dårlig blodsirkulasjon i føttene, jeg frøs og sov dårlig om nettene fordi jeg var medisinert. Jeg hadde stresset mye og var innlagt på psykiatrisk bare noen uker tidligere.

Da arrangerte noen venner av meg en møteserie hos Frelsesarmeen. Han som talte i møtene, het Didrik Solli. Han var 75 år gammel og nesten blind. Jeg gikk på to av møtene, og i det siste av dem satt jeg på bakerste rekke.

Didrik talte om kvinnen i Lukas 7; vers 36-40 som salvet Jesu føtter med tårene sine og tørket dem med håret sitt.  Jesus sa: "Hun har fått sine mange synder tilgitt, derfor elsker hun mye. Men den som får lite tilgitt, elsker lite."

Dette har siden vært mitt favoritt avsnitt i Bibelen, og i år 2000 malte jeg bildet av denne situasjonen, som du kan se til venstre.

En rekke ungdommer kom fram for å bli bedt for. Jeg ble sittende, for jeg følte ikke at jeg kom inn under noen av de kategoriene som ble kalt fram. Men etterpå sa Didrik: "Du e ein bror her inne som har stått på og vitna om Jesus i nokken år, men no e du heilt utkjørt. Ka e det som hindre dæ broder ?  Kom fræm hit, så ska æ be før dæ."

Da visste jeg at han siktet til meg, og jeg gikk fram og hvilte hendene på prekestolen. Solli la hendene på hodet mitt og ba,
og jeg husker ikke helt hva han sa, men mens han ba kjente jeg en intens og behagelig, glødende kraft som fòr gjennom meg og fylte meg fra topp til tå, og det duftet himmelsk og rent !

Etterpå sa Didrik: "No kainn du bærre gå og sætt dæ." 
Da jeg gikk tilbake, var det som å gå på luftputer; jeg var som et nyoppladet batteri. Jeg hadde aldri kjent meg så trygg og lettet og glad før.

Tømmermannen fra Nasaret hadde holdt løftet sitt: Jeg fikk
Den Hellige Ånds kraft.  Jeg hadde imidlertid fått en lærepenge:
Å lytte og be er viktigere enn å ha det travelt med en masse ting.
"Din tro har frelst deg. Gå i fred."
"Ta på meg og se !  En ånd har da ikke kjøtt og ben, som dere ser at jeg har !"
( Jesus oppsto igjen på den tredje dagen.  ( Lukas 24; 39 )
Kjærlighet