Filippinene
Femte tur til Filippinene !

I 2004 dro jeg til Filippinene sammen med en venn for å lage en dvd
om en evangelisk kampanje i to landsbyer. Jeg fikk mersmak og dro tilbake igjen året etterpå, og i 2007 og 2014.

Den femte turen til Filippinene varte fra 16. mars til 17. mai 2017, altså ni uker.  Da fikk jeg være med på atten radioprogrammer, som vi fikk god respons på, og jeg fikk prøve meg som risselger.  I midten til venstre er det et bilde av Ronald, som løfter 150 kg. ris på hodet.

Jeg fikk også delta i mange gudstjenester, på mange steder, med mye god musikk og med et sterkt nærvær av Den Hellige Ånd.  Pastor Lorenzo og hans menighet legger vekt på hva det betyr at vi blir frelst av nåde, ved tro, og det var inspirerende å få være med å vitne om dette i denne sammenhengen.

Den viktigste kunnskapen i verden er tross alt kunnskapen om hvordan man blir frelst og kommer til himmelen.

I påsken hadde menigheten en spennende utflukt til landsbyen Mahagnao i Burauen distriktet.  Der er det en innsjø som er fin å bade i, med muligheter til å padle i kano, i en dal foran en vulkan. En mulighet  vi benyttet. På skjærtorsdags kveld hadde vi en god stund hvor vi delte Guds ord.

Et av høydepunktene var ungdomsleiren "Unity in Diversity", ( Enhet i Mangfold ) som trakk 110 unge deltakere fra øyene Biliran og Leyte.  Ungdommene i Well of the Messiah, Atipolo Naval, hadde jobbet iherdig med forberedelsene i mange uker.  Når det var slutt, begynte alle, både stab og delegater, å glede seg til neste gang.

Jeg har laget et par videoer fra turen, som du kan se ved å klikke her: Kort versjon. (  2 minutter, 45 sekunder )  Lang versjon. (  62 minutter  )

Det ble også noen andre herlige fritids opplevelser, med naturopplevelser som var helt uforglemmelige.  Et herlig, forfrskende basseng i Marinor, Capiñahan, var godt i 33 varmegrader da strømmen var gått og viftene ikke virket.  En søkkvåt båttur til den historiske øya Limasawa ved søndre Leyte, og en opplevelsesrik dag i familieparken Picnic Grove i Tagaytay, Luzon, hørte også med.DSC00197
DSC00006
DSC00129
DSC00036
DSC00030