Forvandlingen
Da jeg gikk på videregående, fikk jeg låne en bok av Bruce Olson, "For Dette Kors Skal Du Dø", biografien til en misjonær blant Motilon indianerne i Sør-Amerika, på 1950-tallet. Bruce Olson reiste ut da han var bare 19 år gammel, fra Pennsylvania, USA, og til jungelen på grensen mellom Colombia og Venezuela.  Han visste at for å nå dette folket med evangeliet, måtte han lære å leve som dem og gi dem evangeliet på deres eget språk.

Det kostet blod, svette og tårer, og han ble skutt med pil og bue, og truet på livet av en av deres sjamaner:"For Dette Kors Skal Du Dø" Men Bruce lot seg ikke skremme.

Ved en senere anledning falt høvdingen deres ned fra et tre og skadet ryggen. Bruce og indianerne fikk fraktet ham til et jungelhospital, og det ble påvist brudd, men ved et under ble han helbredet, og indianerne feiret dette ved å forkynne evangeliet til en nabostamme som hadde et helt annet språk. Men som ved et nytt under forsto de hverandre.

Det endte med at hele stammene kom til tro og ble frelst, og Bruce reddet dem fra å bli utryddet av olje-imperialistene og geriljaen, som truet dem over lengre tid og drepte mange av dem.

Du har sikkert hørt det er sagt: "Misjonærene må la urbefolkningen være i fred, i stedet for å ødelegge kulturen deres med religion."  I virkeligheten er det som oftest  helt andre krefter enn misjon som ødelegger slike kulturer. Statskirken og Samemisjonen har vært en negativ faktor ja, men de virkelige misjonærene, som for eksempel Levi Lestadius og Hans Nielsen Hauge, har reddet både samene og Norge generelt fra fattigdom og nød.

Da jeg leste boka til Bruce Olson og om hvordan han ble frelst, satte jeg meg opp i senga ( Jeg leste på senga ) og inviterte Jesus inn i hjertet mitt for å rense meg fra syndene mine i sitt blod.  Siden da har jeg regnet meg som et Guds barn.

Senere, en kveld på gamle Namsenbrua, hadde jeg en dyp opplevelse av å bli født på ny. Jeg hadde en visjon av Jødenes konge som døde på korset for meg, og mintes Guds ord: "Gi meg ditt hjerte." Fra å være en tørr, skitten sandsekk ble jeg forvandlet til en destillert duggdråpe på Guds finger. Jeg hoppet opp fra knestående og jublet og sprang. Jeg hadde det vanskelig på den tiden, men Gud hjalp meg.

Urfolk i Sør - Amerika
Reiser