"Jeg vil velsigne dem som velsigner deg, og forbanne den som forbanner deg. I deg skal alle slekter på jorden velsignes."

( 1. Mosebok 12 ; 3 )
Påsketur 2015
Elleve dager i Israel ( Min andre tur  )
Ein Gedi, Masada og Zin Valley......
Ved Klagemuren....
Denne påsken ble den beste ferien jeg noen gang har hatt ! Jeg står i gjeld til jødene for min åndelige, psykiske og fysiske helse !  Fordi - Jødene har gitt oss Jesus og Guds Ord. Medisinen min kommer fra Israel, og jeg har har fått massasje og bad i en varm kilde, og i Dødehavet, som mykte opp ryggen min og renset meg for et utslett som jeg har hatt på skuldrene det siste året.

Sammen med førti andre besøkte jeg den vakre kirken på Saligprisningsberget, og stranden hvor Jesus åpenbarte seg for disiplene etter at han var oppstått fra de døde, og serverte dem fisk.

Vi var i en gammel ruinlandsby som heter Gamla - Navnet betyr kamel, fordi den ligger på en fjellknaus som ligner en kamelpukkel.  En stor tragedie utspant seg der i år 67 e.Kr.

Vi var ved det vakre dåpsstedet Yardenit, hvor en av oss ble døpt.
Vi var i Cæsarea Filippi, hvor Jesus spurte disiplene: "Og dere, hvem sier dere at jeg er ?" Derfra gikk vi langs den vakre elven Snir, to tre timers vandring.

Vi var i Haifa og snakket med tre holocaust overlevende, deriblant en dame som hadde overlevd dr. Josef Mengele i Auschwitz. En ufattelig lidelses historie. De bærer fortsatt på traumer etter mishandlingen.

Vi var på Oljeberget, hvor Jesus skal komme igjen på samme måte som han dro. Vi var i Getsemane og gravhagen, og ba ved klagemuren. Vi var i Ein Gedi i Negevørkenen, og gikk i kong Davids fotspor, og vi var på Masada, og nøt utsikten. Vi var på Yad Vashem, holocaustmuseet. På kvelden gikk vi i Jerusalems gater.

De siste tre nettene overnattet vi i en beduinlandsby som er bygd opp av en jøde som heter Joram og er kunstner og arkitekt. Hensikten med landsbyen var i utgangspunktet å legge til rette for at barn kunne komme og klatre på Masada og lære om jødisk historie, og om beduinsk livsstil. Men det har utviklet seg til å bli et flott hotellanlegg.

Nest siste dagen fikk vi ri på dromedarer, kameler med en pukkel. Majestetiske dyr. Og den siste dagen fikk vi omvisning i Zin Valley, av Israels fremste fugleekspert, Meidad Goren. Vi lærte blant annet om trekkfugler, som mange av har Israel som sin viktigste mellomstasjon.
En kort musikkvideo fra turen kan du finne ved å klikke her.

Dette var min andre tur til Israel. Den første var på løvhyttefesten i 2006.